Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne,soczyste ,dietetyczne.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 257
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 257
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Pierś z kurczaka należy umyć i osuszyć. Czosnek obrać i drobno poszatkować.
Jogurt grecki połączyć z koperkiem,czosnkiem i przyprawami,dokładnie wymieszać.Włożyć do tego pierś z kurczaka i zostawić na 2h w lodówce.
Do małego rondelka nalać ok 30ml wody,podgrzać ,następnie przełożyć do tego pierś z jogurtem i przyprawami,dusić na małym ogniu aż pierś będzie gotowa ok 10 min ,od czasu do czasu mieszając.
Ja podałam z warzywami na parze!!!Pierś w smaku jest delikatnie kwaskowata od jogurtu i ma aromat koperku.