Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszna pierś z kurczaka.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4555
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1175
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4555
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1175
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Składniki
Umyć pierś pod bieżącą wodą. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Ponacinać nożem (zrobić kratkę. Przyprawić: solą, pieprzem cytrynowym, lubczykiem i kurkumą. (Nie przesadzać z kurkumą - ma intensywny aromat) Przełożyć do pojemnika i odstawić do lodówki na 10 minut. Na patelnię wlać 1 łyżkę oleju i podgrzać patelnię. Ułożyć filety z kurczaka i czosnek pokrojony w plasterki, wlać odrobinę wody.
Dusić pod przykryciem aż pierś będzie miękka. Należy pamiętać o częstym podlewaniu piersi wodą, będzie soczysta.