Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszna pierś z kurczaka.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Składniki
Umyć pierś pod bieżącą wodą. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Ponacinać nożem (zrobić kratkę. Przyprawić: solą, pieprzem cytrynowym, lubczykiem i kurkumą. (Nie przesadzać z kurkumą - ma intensywny aromat) Przełożyć do pojemnika i odstawić do lodówki na 10 minut. Na patelnię wlać 1 łyżkę oleju i podgrzać patelnię. Ułożyć filety z kurczaka i czosnek pokrojony w plasterki, wlać odrobinę wody.
Dusić pod przykryciem aż pierś będzie miękka. Należy pamiętać o częstym podlewaniu piersi wodą, będzie soczysta.