Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszna pierś z kurczaka.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 803
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22855
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15267
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4965
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 803
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22855
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15267
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4965
Składniki
Umyć pierś pod bieżącą wodą. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Ponacinać nożem (zrobić kratkę. Przyprawić: solą, pieprzem cytrynowym, lubczykiem i kurkumą. (Nie przesadzać z kurkumą - ma intensywny aromat) Przełożyć do pojemnika i odstawić do lodówki na 10 minut. Na patelnię wlać 1 łyżkę oleju i podgrzać patelnię. Ułożyć filety z kurczaka i czosnek pokrojony w plasterki, wlać odrobinę wody.
Dusić pod przykryciem aż pierś będzie miękka. Należy pamiętać o częstym podlewaniu piersi wodą, będzie soczysta.