Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-10-2016
Dzisiaj zapraszam na zdrowszą wersję obiadowego kotleta, który dostarczy nam sporej dawki błonnika. Pierś z kurczaka otula panierka z ekologicznej mąki oraz prażonych otrębów orkiszowych. Taki kotlet w połączeniu z warzywami to prosty sposób na zdrowie i pożywne danie, które doda nam dobrej energii.
Oczyszczoną pierś z kurczaka dzielimy na filety i rozbijamy je delikatnie tłuczkiem przez folię spożywczą (aby uniknąć ewentualnego rozerwania mięsa). Rozbite filety oprószamy z obu stron solą, czosnkiem granulowanym i świeżo zmielonym pieprzem, obtaczamy w mące orkiszowej, następnie w jajku wymieszanym z sosem sojowym, a na końcu w prażonych otrębach orkiszowych. Kotlety smażymy z obu stron na złoty kolor.
Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
Życzę smacznego! :)
pyszny :) Kolejna odsłona swojskiego chlebka :)) Z podanej porcji wyszły mi 2...
Odsłon: 17148
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4104
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 40
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 53
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 108
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1099
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4104
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 40
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 53
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 108
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1099
Składniki
Oczyszczoną pierś z kurczaka dzielimy na filety i rozbijamy je delikatnie tłuczkiem przez folię spożywczą (aby uniknąć ewentualnego rozerwania mięsa). Rozbite filety oprószamy z obu stron solą, czosnkiem granulowanym i świeżo zmielonym pieprzem, obtaczamy w mące orkiszowej, następnie w jajku wymieszanym z sosem sojowym, a na końcu w prażonych otrębach orkiszowych. Kotlety smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Życzę smacznego! :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Delikatne placki z cukinii
Dania główne
Acqua pazza- Szalona woda
Dania główne
Ryba na jarzynce
Dania główne
Racuchy na maślance
Delikatne placki z cukinii
Placki z cukinii będą idealne jako samodzielne danie lub jako pyszny dodatek...
Odsłon: 114
Acqua pazza- Szalona woda
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona...
Odsłon: 52