Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-10-2016
Dzisiaj zapraszam na zdrowszą wersję obiadowego kotleta, który dostarczy nam sporej dawki błonnika. Pierś z kurczaka otula panierka z ekologicznej mąki oraz prażonych otrębów orkiszowych. Taki kotlet w połączeniu z warzywami to prosty sposób na zdrowie i pożywne danie, które doda nam dobrej energii.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 510
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 279
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9735
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1141
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4488
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 510
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 279
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9735
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1141
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4488
Składniki
Oczyszczoną pierś z kurczaka dzielimy na filety i rozbijamy je delikatnie tłuczkiem przez folię spożywczą (aby uniknąć ewentualnego rozerwania mięsa). Rozbite filety oprószamy z obu stron solą, czosnkiem granulowanym i świeżo zmielonym pieprzem, obtaczamy w mące orkiszowej, następnie w jajku wymieszanym z sosem sojowym, a na końcu w prażonych otrębach orkiszowych. Kotlety smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Życzę smacznego! :)