Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cały obiad z warzywami bez tłuszczu z patelni, mięso jest soczyste i rozpływa się w ustach.
papier do pieczenia, patelnia z pokrywką
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 74
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 158
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 422
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 261
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 74
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 158
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 422
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 261
Składniki
Przyprawy mogą być dowolne, pierś zamarynowałam krotko w mieszaninie jogurtu z musztardą.
W papierze do pieczenia układa się warzywa, lekko się je soli i pierś. Całość się zawija. Jeśli porcji jest więcej można użyć piekarnika, jeśli jedna jak tutaj użyłam patelni z pokrywką. Papilot układa się bez tłuszczu na patelni i przykrywa pokrywką. Patelnie się nagrzewa i zmniejsza ogień na średnio mniejszy. Całość sprawdziłam po dwudziestu pięciu minutach, nakłuwa się pierś i płyn powinien być klarowny.
Smacznego :)