Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, poniżej jeden z nich, pierś z kurczaka z porami. Danie to bardzo łatwo przygotować, jednak efekt jest niesamowity. Danie jest smaczne, tanie i szybkie do przygotowania.
Kruche, smaczne ciasteczka. Chyba każdemu spodobają się i posmakują :)
Odsłon: 79
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 719
Chlebki lepinja są jednym z ważniejszych dodatków do wielu dań w kuchni chorw...
Odsłon: 119
Kruche, smaczne ciasteczka. Chyba każdemu spodobają się i posmakują :)
Odsłon: 79
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 719
Chlebki lepinja są jednym z ważniejszych dodatków do wielu dań w kuchni chorw...
Odsłon: 119
Składniki
Pierś z kurczaka umyć, oczyścić, pokroić w większą kostkę. Oprószyć przyprawą do kurczaka i usmażyć na patelni na oliwie. Odłożyć na bok. Na patelnie dodać pokrojonego w półplasterki pora. Podsmażyć, po chwili dodać kurczaka, podlać szklanką wody, przykryć i dusić na małym ogniu – około 15-20 minut.
W odrobinie zimnej wody wymieszać mąkę, dodać śmietanę i połączyć. Śmietanę z mąką wlać do kurczaka i gotować dopóki sos nie zgęstnieje. Dodać do smaku przyprawy.
Kurczaka z porem podać z ryżem lub makaronem, posypanego posiekaną natką pietruszki.