Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, poniżej jeden z nich, pierś z kurczaka z porami. Danie to bardzo łatwo przygotować, jednak efekt jest niesamowity. Danie jest smaczne, tanie i szybkie do przygotowania.
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12498
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 5024
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 82
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12498
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 5024
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 82
Składniki
Pierś z kurczaka umyć, oczyścić, pokroić w większą kostkę. Oprószyć przyprawą do kurczaka i usmażyć na patelni na oliwie. Odłożyć na bok. Na patelnie dodać pokrojonego w półplasterki pora. Podsmażyć, po chwili dodać kurczaka, podlać szklanką wody, przykryć i dusić na małym ogniu – około 15-20 minut.
W odrobinie zimnej wody wymieszać mąkę, dodać śmietanę i połączyć. Śmietanę z mąką wlać do kurczaka i gotować dopóki sos nie zgęstnieje. Dodać do smaku przyprawy.
Kurczaka z porem podać z ryżem lub makaronem, posypanego posiekaną natką pietruszki.