Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, poniżej jeden z nich, pierś z kurczaka z porami. Danie to bardzo łatwo przygotować, jednak efekt jest niesamowity. Danie jest smaczne, tanie i szybkie do przygotowania.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10692
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9132
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10692
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9132
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Pierś z kurczaka umyć, oczyścić, pokroić w większą kostkę. Oprószyć przyprawą do kurczaka i usmażyć na patelni na oliwie. Odłożyć na bok. Na patelnie dodać pokrojonego w półplasterki pora. Podsmażyć, po chwili dodać kurczaka, podlać szklanką wody, przykryć i dusić na małym ogniu – około 15-20 minut.
W odrobinie zimnej wody wymieszać mąkę, dodać śmietanę i połączyć. Śmietanę z mąką wlać do kurczaka i gotować dopóki sos nie zgęstnieje. Dodać do smaku przyprawy.
Kurczaka z porem podać z ryżem lub makaronem, posypanego posiekaną natką pietruszki.