Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny obiad. Zrobicie go, dosłownie w pół godziny. Pierś tak przyrządzona, jest delikatna i soczysta. Można podać z ryżem, ziemniakami lub kaszą. U mnie, z czerwoną komosą ryżową.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10922
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4862
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 990
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9391
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1393
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10922
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4862
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 990
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9391
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1393
Składniki
Pierś podzielić, tak jak na kotlety. U mnie, wyszły trzy kawałki. Delikatnie rozbić. Przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Zostawić na pół godziny. Następnie obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju, po 2-3 minuty z każdej strony.
Następnie, zdjąć piersi z patelni. Na patelnię, wlać bulion i gotować kilka minut na małym ogniu. Dodać masło, gotować jeszcze chwilę do rozpuszczenia masła. Dodać oliwki. W całości, lub przekrojone na połówki. U mnie połówki. Po chwili, dodać piersi. Dusić kilka minut.
Pyszny obiad gotowy :)