Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 201 Ocena: 2151
Dodano: 17.08.2019
Odsłon: 3684
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Pierś podzielić, tak jak na kotlety. U mnie, wyszły trzy kawałki. Delikatnie rozbić.
Przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Zostawić na pół godziny. Następnie obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju,
po 2-3 minuty z każdej strony.
Następnie, zdjąć piersi z patelni. Na patelnię, wlać bulion i gotować kilka minut
na małym ogniu. Dodać masło, gotować jeszcze chwilę do rozpuszczenia masła.
Dodać oliwki. W całości, lub przekrojone na połówki. U mnie połówki.
Po chwili, dodać piersi. Dusić kilka minut.
Pyszny obiad gotowy :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

SlodkoSlodka83 19 sierpnia 2019Zgłoś do usunięcia
Dla mnie wersja bez oliwek :-) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz