Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny obiad. Zrobicie go, dosłownie w pół godziny. Pierś tak przyrządzona, jest delikatna i soczysta. Można podać z ryżem, ziemniakami lub kaszą. U mnie, z czerwoną komosą ryżową.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 126
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 746
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 126
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 746
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Składniki
Pierś podzielić, tak jak na kotlety. U mnie, wyszły trzy kawałki. Delikatnie rozbić. Przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Zostawić na pół godziny. Następnie obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju, po 2-3 minuty z każdej strony.
Następnie, zdjąć piersi z patelni. Na patelnię, wlać bulion i gotować kilka minut na małym ogniu. Dodać masło, gotować jeszcze chwilę do rozpuszczenia masła. Dodać oliwki. W całości, lub przekrojone na połówki. U mnie połówki. Po chwili, dodać piersi. Dusić kilka minut.
Pyszny obiad gotowy :)