Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki obiad, danie nie jest pracochłonne, ja robiłam to równocześnie z moim przepisem na gulasz z pieczarkami i cieciorką, po prostu część mojej rodziny nie jada mięsa wieprzowego
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99076
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 169
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5100
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13740
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5913
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99076
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 169
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5100
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13740
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5913
Składniki
Mięso z kurczaka pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na kilka chwil, następnie usmażyć na oleju. Gdy mięso się zrumieni dodać posiekaną cebulę i czosnek. Dodać pokrojone pieczarki, następnie przecier pomidorowy. Dodać cieciorkę. Poddusić ok. 10-15min.Doprawić do smaku sola i pieprzem, dodać bazylię.POdawać z kaszą gryczaną, ryżem lub makaronem.