Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki obiad, danie nie jest pracochłonne, ja robiłam to równocześnie z moim przepisem na gulasz z pieczarkami i cieciorką, po prostu część mojej rodziny nie jada mięsa wieprzowego
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 124
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1226
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 211
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 124
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1226
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 211
Składniki
Mięso z kurczaka pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na kilka chwil, następnie usmażyć na oleju. Gdy mięso się zrumieni dodać posiekaną cebulę i czosnek. Dodać pokrojone pieczarki, następnie przecier pomidorowy. Dodać cieciorkę. Poddusić ok. 10-15min.Doprawić do smaku sola i pieprzem, dodać bazylię.POdawać z kaszą gryczaną, ryżem lub makaronem.