Do góry

Dania główne Przepis na:

pierś z kurczaka w sosie pomidorowym z pieczarkami i cieciorką

pierś z kurczaka w sosie pomidorowym z pieczarkami i cieciorką

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 910

Dodano:

Odsłon: 3780

Szybki obiad, danie nie jest pracochłonne, ja robiłam to równocześnie z moim przepisem na gulasz z pieczarkami i cieciorką, po prostu część mojej rodziny nie jada mięsa wieprzowego

Składniki

  • pierś z kurczaka
  • 20 dag pieczarek
  • puszka cieciorki
  • 1 cebula, 2 ząbki czosnku
  • 1 op. przecieru pomidorowego
  • kilka łyżek oleju
  • sól, pieprz, 1 łyżeczka bazylii
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso z kurczaka pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na kilka chwil, następnie usmażyć na oleju. Gdy mięso się zrumieni dodać posiekaną cebulę i czosnek. Dodać pokrojone pieczarki, następnie przecier pomidorowy. Dodać cieciorkę. Poddusić ok. 10-15min.Doprawić do smaku sola i pieprzem, dodać bazylię.POdawać z kaszą gryczaną, ryżem lub makaronem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń