Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
filet z kurczaka z delikatnym posmakiem cytryny i czosnku
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 473
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2783
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14504
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 473
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2783
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14504
Składniki
piersi z kurczaka umyc osuszyc recznikiem papierowym i pokroic na cienkie paski. Opruszyc sola i pieprzem. Na patelnie z zawartoscia olivy z olivek dodac posiekany zabek czosnku i poczekac jakies 2 minuty,nastepnie wrzucic kurczaka i wszystko delikatnie polaczyc. Trzymac na srednim ogniu jakies 20minut dopuki kurczak sie nie przyrumieni nastepnie wycisnac sok z cytryny.Na sam koniec dodac smietane wymieszana z maka i odrobina wody.zaczekac az sos zgestnieje. Swietnie smakuje z grzankami z dodatkiem zoltego sera i czosnku. Smacznego