Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
filet z kurczaka z delikatnym posmakiem cytryny i czosnku
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 328
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 231
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3372
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 328
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 231
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3372
Składniki
piersi z kurczaka umyc osuszyc recznikiem papierowym i pokroic na cienkie paski. Opruszyc sola i pieprzem. Na patelnie z zawartoscia olivy z olivek dodac posiekany zabek czosnku i poczekac jakies 2 minuty,nastepnie wrzucic kurczaka i wszystko delikatnie polaczyc. Trzymac na srednim ogniu jakies 20minut dopuki kurczak sie nie przyrumieni nastepnie wycisnac sok z cytryny.Na sam koniec dodac smietane wymieszana z maka i odrobina wody.zaczekac az sos zgestnieje. Swietnie smakuje z grzankami z dodatkiem zoltego sera i czosnku. Smacznego