Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z bardzo prostym wyrazistym w smaku farszem :)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12022
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6838
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12022
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6838
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Składniki
Do miseczki dodajemy po łyżeczce soli, pieprzu, papryki wędzonej, oregano, bazylii i czosnku granulowanego. Mieszamy.
Jajka obieramy i rozgniatamy widelcem. Dodajemy musztardę i prażoną cebulkę. Mieszamy. Filety nacinamy wzdłuż tworząc kieszonki. Nacieramy przygotowaną mieszanką przypraw z każdej strony.
Mięso nadziewamy przygotowanym farszem. Ziemniaki kroimy na mniejsze kawałki. Polewamy olejem doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Mieszamy.
Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy ziemniaki. Na wierzchu kładziemy nafaszerowane piersi kurczaka. Pieczemy pod przykryciem przez 45 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!