Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub pieczywem.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 78
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 78
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Składniki
Mieszankę warzywną ugotować w osolonej wodzie, uważając by nie rozgotować, odsączyć. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i mąką. Kiełbasę pokroić w talarki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej, partiami zrumienić mięso, obsmażone mięso przekładać do rondla. Na tej samej patelni podsmażyć kiełbasę i przełożyć do mięsa. Na koniec zeszklić cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i również przełożyć do mięsa. Doprawić liściem laurowym, zielem angielskim oraz ziarenkami pieprzu. Całość podlać wodą – tak, aby przykryła mięso i dusić około 20 min., aż mięso będzie miękkie. Wtedy dorzucić przygotowane warzywa i przyprawić do smaku. Następnie zagęścić gulasz. W miseczce wymieszać 2 łyżki mąki z zimną wodą i dolać do gotującego się gulaszu. Dodać posiekany szczypiorek, wymieszać. Pogotować jeszcze około 5 min., na koniec w razie potrzeby doprawić.