Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inny sposób podania piersi z kurczaka. Jest bardzo smaczna i mało kaloryczna:)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1289
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5819
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8826
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18436
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1289
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5819
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8826
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18436
Składniki
Przygotować marynatę: posiekać czosnek, dodać sól, oliwę z zalewy po pomidorach, sok z cytryny(kilka kropel).
Połowki piersi z kurczaka naciąć nożem aby powstały kieszonki. Do kieszonki włożyć pomidory, liście tymianku(niekoniecznie). Posmarować marynatą i odstawić 15-20 minut do lodówki.
Ułożyć w koszyku do gotowania na parze i gotować około 15-20 minut. Można też robić w piekarniku w łaźni wodnej. Kroić mięsko w plastry i podawać z ryżem lub z razowym pieczywem.