Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i szybki obiad
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1629
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1401
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1427
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1514
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1629
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1401
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1427
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1514
Składniki
Pierś kroimy w kostkę, przyprawiamy ( sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie, chyba, że w mrożonce z warzywami jest saszetka z przyprawami) i podsmażamy na łyżce oleju. Gdy kurczak się zarumieni, zalewamy go pomidorami z puszki i zagotowujemy. Następnie dodajemy mrożone warzywa i dusimy całość około 15 minut. Po tym czasie dodajemy sos pomidorowy lub keczup i jeszcze podgotowujemy około 5 minut. Przyprawiamy do smaku. Sos z warzywami najlepiej pasuje do ryżu. Smacznego! :)