Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i szybki obiad
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31009
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3679
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5478
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31009
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3679
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5478
Składniki
Pierś kroimy w kostkę, przyprawiamy ( sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie, chyba, że w mrożonce z warzywami jest saszetka z przyprawami) i podsmażamy na łyżce oleju. Gdy kurczak się zarumieni, zalewamy go pomidorami z puszki i zagotowujemy. Następnie dodajemy mrożone warzywa i dusimy całość około 15 minut. Po tym czasie dodajemy sos pomidorowy lub keczup i jeszcze podgotowujemy około 5 minut. Przyprawiamy do smaku. Sos z warzywami najlepiej pasuje do ryżu. Smacznego! :)