Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i szybki obiad
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3496
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34196
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1419
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113629
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3496
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34196
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1419
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113629
Składniki
Pierś kroimy w kostkę, przyprawiamy ( sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie, chyba, że w mrożonce z warzywami jest saszetka z przyprawami) i podsmażamy na łyżce oleju. Gdy kurczak się zarumieni, zalewamy go pomidorami z puszki i zagotowujemy. Następnie dodajemy mrożone warzywa i dusimy całość około 15 minut. Po tym czasie dodajemy sos pomidorowy lub keczup i jeszcze podgotowujemy około 5 minut. Przyprawiamy do smaku. Sos z warzywami najlepiej pasuje do ryżu. Smacznego! :)