Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i szybki obiad
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1738
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15180
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4224
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8947
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1738
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15180
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4224
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8947
Składniki
Pierś kroimy w kostkę, przyprawiamy ( sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie, chyba, że w mrożonce z warzywami jest saszetka z przyprawami) i podsmażamy na łyżce oleju. Gdy kurczak się zarumieni, zalewamy go pomidorami z puszki i zagotowujemy. Następnie dodajemy mrożone warzywa i dusimy całość około 15 minut. Po tym czasie dodajemy sos pomidorowy lub keczup i jeszcze podgotowujemy około 5 minut. Przyprawiamy do smaku. Sos z warzywami najlepiej pasuje do ryżu. Smacznego! :)