Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i szybki obiad
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 6
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 38
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 129
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 264
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 6
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 38
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 129
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 264
Składniki
Pierś kroimy w kostkę, przyprawiamy ( sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie, chyba, że w mrożonce z warzywami jest saszetka z przyprawami) i podsmażamy na łyżce oleju. Gdy kurczak się zarumieni, zalewamy go pomidorami z puszki i zagotowujemy. Następnie dodajemy mrożone warzywa i dusimy całość około 15 minut. Po tym czasie dodajemy sos pomidorowy lub keczup i jeszcze podgotowujemy około 5 minut. Przyprawiamy do smaku. Sos z warzywami najlepiej pasuje do ryżu. Smacznego! :)