Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 486
Dodano: 28.06.2015
Odsłon: 12631
1-2 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Dobrze umyć pierś z kurczaka i osuszyć
Następnie przygotować panierkę z oleju,czosnku
( drobno posiekać ),wegety,soli i pieprzu.
Następnie dobrze wetrzeć panierkę w pierś kurczaka,
włożyć do miseczki i przykryć folią. Odstawić do
lodówki na 24 godziny.
Marchewkę obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki.
Na dno rondla wlać troszkę oleju i położyć pierś.
Następnie całość obłożyć marchewką aby przykryła
pierś a następnie posmarować marchewkę majonezem.
I tak robić kilka warstw,(marchewka-majonez)aż do zużycia marchewki.
Na koniec położyć ostatnią warstwę majonezu.Im więcej marchewki tym lepsze a marchewka po upieczeniu smakuje wyśmienicie.
Przykryć i piec w tem. 180-190 stopni 1 godzinę.
Po godz. sprawdzić czy pierś jest już miękka.
SMACZNEGO........
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

biurwa 29 czerwca 2015Zgłoś do usunięcia
ciekawe... spróbuję :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

kstr54 28 czerwca 2015Zgłoś do usunięcia
robilam podobnie kiedys z porem selerem i marchewka ,tez z majonezem, bylo przepyszne, Twoje pieknie sie prezentuje i napewno smaczne0 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 28 czerwca 2015Zgłoś do usunięcia
Smacznie <30 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 28 czerwca 2015Zgłoś do usunięcia
Chętnie wypróbuję ale dopisz ile tego majonezu, słoiki są różne :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 28 czerwca 2015Zgłoś do usunięcia
Super danie :)0 Kto głosował? | Odpowiedz