Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kolejny przepis z serii własnych inspiracji. Na obiad miała być tradycyjna pierś z kurczaka w penierce z bułki tartej, ale jak się okazało nie miałam w domu bułki tartej, więc zamiast nich znalazłam płatki owsiane, a jak płatki owsiane to przecież muszą być i śliwki suszone, sprawdzony u mnie duet. I w ten oto sposób zwykła pierś z kurczaka zyskała nowe oblicze i to nawet całkiem zdrowe :)
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 315
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 719
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 736
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 32
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 315
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 719
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 736
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 32
Składniki
Pierś z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić na kawałki,doprawić solą i pieprzem, a następnie rozbić tłuczkiem. Na każdy rozbity kawałek mięso położyć suszone śliwki (ok. 3-4 szt., warto je wcześniej pokroić), ciasno zawinąć. Następnie obtoczyć w mącę, roztrzepanych jajkach i płatkach owsianych. Smażyć na mocno rozgrzanym ogniu, przez ok. 15 min.. Ważne, aby mięso co jakiś czas obracać. Smacznego :)