Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i dietetyczny przepis na danie z kurczaka ze szparagami. To danie klasyczne, które zaprezentowane jest w nowej odsłonie. Złocisty, soczysty kurczak, wzbogacony o chrupki i soczysty boczek zaskakuje oryginalnością podania. Do tego w zestawieniu z delikatnymi szparagi na masłowym wykończeniu z ziołami, stworzy rozkoszną ucztę dla podniebienia. Wszystkie składniki dopełniają pełnowartościowe danie, zapewniając niezbędne witaminy, białka, tłuszcze i węglowodany w diecie.
naczynie żaroodporne, nóż, praska
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 996
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 623
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4043
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 66
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 996
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 623
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4043
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 66
Składniki
Piersi z kurczaka umyj i oczyść z błonek. Wymieszaj z oliwą oraz przyprawami: słodką papryką, kardamonem, oregano, solą, pieprzem. Przeciśnij przez praskę czosnek i również dodaj do mięsa. Wysmaruj marynatą mięso. Zostaw w lodówce na minimum godzinę.
Przygotuj naczynie żaroodporne i włóż piersi z kurczaka do piekarnika. Piecz przez godzinę w temperaturze 180 stopni.
W tym czasie przygotuj szparagi. Opłucz szparagi pod bieżącą wodą. Odetnij końcówki szparagów. W dużym garnku zagotuj wodę z dodatkiem soli. Gdy woda zacznie wrzeć, przerzuć szparagi do garnka i gotuj szparagi przez 5 minut.
Na patelni rozgrzej łyżeczkę masła i dodaj boczek pokrojony w drobne plastry. Smaż boczek na małym ogniu. Dodaj do masła sól, aby wzbogacić smak boczku. Gdy boczek stanie się już chrupki, dodaj do niego ugotowane wcześniej szparagi. I odstaw patelnię.
Wyciągnij z piekarnika pierś z kurczaka i zestaw z przygotowanymi szparagami. Pokrój pomidorki koktajlowe i dorzuć do dania. Smacznego!