Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i dietetyczny przepis na danie z kurczaka ze szparagami. To danie klasyczne, które zaprezentowane jest w nowej odsłonie. Złocisty, soczysty kurczak, wzbogacony o chrupki i soczysty boczek zaskakuje oryginalnością podania. Do tego w zestawieniu z delikatnymi szparagi na masłowym wykończeniu z ziołami, stworzy rozkoszną ucztę dla podniebienia. Wszystkie składniki dopełniają pełnowartościowe danie, zapewniając niezbędne witaminy, białka, tłuszcze i węglowodany w diecie.
naczynie żaroodporne, nóż, praska
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3926
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19897
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3023
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4222
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3926
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19897
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3023
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4222
Składniki
Piersi z kurczaka umyj i oczyść z błonek. Wymieszaj z oliwą oraz przyprawami: słodką papryką, kardamonem, oregano, solą, pieprzem. Przeciśnij przez praskę czosnek i również dodaj do mięsa. Wysmaruj marynatą mięso. Zostaw w lodówce na minimum godzinę.
Przygotuj naczynie żaroodporne i włóż piersi z kurczaka do piekarnika. Piecz przez godzinę w temperaturze 180 stopni.
W tym czasie przygotuj szparagi. Opłucz szparagi pod bieżącą wodą. Odetnij końcówki szparagów. W dużym garnku zagotuj wodę z dodatkiem soli. Gdy woda zacznie wrzeć, przerzuć szparagi do garnka i gotuj szparagi przez 5 minut.
Na patelni rozgrzej łyżeczkę masła i dodaj boczek pokrojony w drobne plastry. Smaż boczek na małym ogniu. Dodaj do masła sól, aby wzbogacić smak boczku. Gdy boczek stanie się już chrupki, dodaj do niego ugotowane wcześniej szparagi. I odstaw patelnię.
Wyciągnij z piekarnika pierś z kurczaka i zestaw z przygotowanymi szparagami. Pokrój pomidorki koktajlowe i dorzuć do dania. Smacznego!