Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z mascarpone i orzechami

Pierś z mascarpone i orzechami

Autor:

Przepisów i artykułów: 510 Ocena: 5428

Dodano:

Odsłon: 4670

Mascarpone i orzechy włoskie wspaniale sprawdzą się jako nadzienie do piersi z kurczaka! Polecam, ponieważ czasem warto spróbować czegoś nowego ;)

Składniki

  • pierś z kurczaka 2 szt
  • orzechy włoskie 30 g
  • serek mascarpone 3-4 łyżki
  • sól do smaku
  • jajo 1 szt
  • mąka 1 łyżka
  • bułka tarta 4-5 łyżek
  • masło 3-4 łyżki
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pierś z mascarpone i orzechami

Przygotowanie

  1. Piersi umyć, osuszyć i naciąć tworząc kieszenie. Posolić i posmarować serkiem. Następnie dodać pokrojone orzechy włoskie, zwinąć.

  2. Mięso obtoczyć w mące, roztrzepanym jaju i na końcu w bułce tartej. Smażyć na maśle na złoty kolor z obu stron na małym ogniu. Można podawać np. z ziemniakami i sałatką ze śmietaną.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń