Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mięsożerców - piersi z kurczaka. Szybkie i łatwe. Zaskakująco dużo jedzenia w niewygórowanej cenie.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12473
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 885
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12473
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 885
Składniki
Pieczarki obieramy i kroimy na nieduże kawałki, cebulę siekamy i szklimy na patelni. Do przyrumienionej cebulki dodajemy kawałki pieczarek i pokrojoną w talarki marchewkę. Dusimy na małym ogniu. Całość przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i ziołami prowansalskimi - wyciągają smak pieczarek.
Ja jak zawsze dorzucam trochę otrębów, siemienia lnianego oraz kurkumy. Kurkuma w połączeniu z pieprzem obniża zawartość złego cholesterolu ;)
W piersiach wycinamy kieszonki i wypełniamy uduszonymi pieczarkami. Nie ma potrzeby "zapinania" kieszonek, nie zdarzyło mi się, żeby pieczarki wypadały. Całość smażymy na rumiano, ze wszystkich dostępnych stron.
Ponieważ jest sezon sałatowo/rzodkiewkowy taka u mnie jest surówka. Korzystajmy ze świeżych produktów zawsze gdy to możliwe.