Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mięsożerców - piersi z kurczaka. Szybkie i łatwe. Zaskakująco dużo jedzenia w niewygórowanej cenie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13932
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1606
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15651
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6358
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13932
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1606
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15651
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6358
Składniki
Pieczarki obieramy i kroimy na nieduże kawałki, cebulę siekamy i szklimy na patelni. Do przyrumienionej cebulki dodajemy kawałki pieczarek i pokrojoną w talarki marchewkę. Dusimy na małym ogniu. Całość przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i ziołami prowansalskimi - wyciągają smak pieczarek.
Ja jak zawsze dorzucam trochę otrębów, siemienia lnianego oraz kurkumy. Kurkuma w połączeniu z pieprzem obniża zawartość złego cholesterolu ;)
W piersiach wycinamy kieszonki i wypełniamy uduszonymi pieczarkami. Nie ma potrzeby "zapinania" kieszonek, nie zdarzyło mi się, żeby pieczarki wypadały. Całość smażymy na rumiano, ze wszystkich dostępnych stron.
Ponieważ jest sezon sałatowo/rzodkiewkowy taka u mnie jest surówka. Korzystajmy ze świeżych produktów zawsze gdy to możliwe.