Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne połączenie kaczki z cykorią w soku pomarańczowym.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 799
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425180
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10736
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 799
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425180
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10736
Składniki
Wycisnąłem sok z pomarańczy. Gotowałem go na małym ogniu, aż zredukował się do 150 ml.
Piersi kaczki oprószyłem solą i pieprzem. Delikatnie ponacinałem skórkę. Smażyłem na suchej patelni, od strony skóry ok. 8 minut, od strony mięsa 1 minutę. Przełożyłem do piekarnika, wcześniej rozgrzanego do 180 stopni C, piekłem 10 minut. Upieczone, obłożone folią aluminiową, przełożyłem na kratkę, aby mięso odpoczęło 10 minut.
Tłuszcz wytopiony z kaczki wymieszałem ze zredukowanym sokiem pomarańczowym, podgrzałem, dodałem starty imbir i sos sojowy. Włożyłem oczyszczone przekrojone cykorie, dusiłem 10 minut. Podałem z kaczką oprószoną solą i pieprzem.