Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na soczyste piersi z kurczaka. Idealnie smakują z puree z selera lub z ryżem.
Piersi z kurczaka dokładnie myjemy i wycinamy z nich wszystkie żyłki i błony.
Zalewamy sokiem z połowy cytryny, dodajemy pieprzu i soli. Odstawiamy do lodówki na 20 minut.
W tym czasie suszone pomidory kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na patelni, doprawiając czarnym pieprzem.
Ser kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pomidorów, kiedy te trochę przestygną, tak aby ser się nie stopił.
Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni.
W każdej piersi, cienkim nożem, robimy otwór, tak aby nie przebić mięsa na wylot.
Faszerujemy mięso pomidorami i serem. Spinamy wykałaczkami.
Na patelni ze smażenia pomidorów rozgrzewamy łyżkę masła i dodajemy oliwę z pomidorów.
Piersi obsmażamy z każdej strony około 3 minut.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy tłuszczem ze smażenia i pieczemy w piekarniku przez 30 minut.
Piersi powinny być rumiane i soczyste, podajemy z puree z selera lub z gotowanym ryżem.
Moja makaronowa propozycja idealnie nadaje się zarówno na danie główne, przys...
Odsłon: 21083
Jadalne kwiaty to świetne uzupełnienie dania.
Odsłon: 3256
Pyszny sposób na pstrąga :)
Odsłon: 2417
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 68
Bardzo wydajny i pyszny biszkopt z masa budyniowo jabłkowa zapraszam po przepis
Odsłon: 68
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 68
Bardzo wydajny i pyszny biszkopt z masa budyniowo jabłkowa zapraszam po przepis
Odsłon: 68
Składniki
Piersi z kurczaka dokładnie myjemy i wycinamy z nich wszystkie żyłki i błony. Zalewamy sokiem z połowy cytryny, dodajemy pieprzu i soli. Odstawiamy do lodówki na 20 minut.
W tym czasie suszone pomidory kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na patelni, doprawiając czarnym pieprzem. Ser kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pomidorów, kiedy te trochę przestygną, tak aby ser się nie stopił. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni.
W każdej piersi, cienkim nożem, robimy otwór, tak aby nie przebić mięsa na wylot. Faszerujemy mięso pomidorami i serem. Spinamy wykałaczkami. Na patelni ze smażenia pomidorów rozgrzewamy łyżkę masła i dodajemy oliwę z pomidorów. Piersi obsmażamy z każdej strony około 3 minut. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy tłuszczem ze smażenia i pieczemy w piekarniku przez 30 minut. Piersi powinny być rumiane i soczyste, podajemy z puree z selera lub z gotowanym ryżem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Risotto ze szparagami
Dania główne
Krokiety z twarogiem, boczkiem i pieczarkami
Dania główne
Spanakopita, czyli grecka aromatyczna zapiekanka
Dania główne
Burrito
Risotto ze szparagami
To kremowe i pożywne risotto ze szparagami stanowi doskonały samodzielny posi...
Odsłon: 8
Krokiety z twarogiem, boczkiem i pieczarkami
Krokiety na bogato! Farsz na bazie ziemniaków i twarogu, ale z mnóstwem pyszn...
Odsłon: 86