Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, delikatne i kruche miesko w aromatycznym, pikantnym sosie curry
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 811
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425314
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10767
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 811
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425314
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10767
Składniki
filety z piersi kurczaka nalezy umyc, osuszyć, oczyścić podzielić na średnie kawałki (płaskie jak na kotlety). Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć filety doprawione sola i pieprzem, do zrumienienia. Na drugiej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę z czosnkiem. Po przesmażeniu dodać do mięsa, doprawić sosem sojowym, curry i słodką papryką. Dusić chwilkę i zalać wrzątkiem (ilość wody zalezy od tego ile chcemy otrzymać sosu ale musi jej być dosyć duzo). Gotowac ok. 25 min. Po tym czasie mięso wyjąć na talerzyk, a sos zagęścić. Mąkę rozpuścić w kilku łyżkach wody i połączyć ze śmietaną, wlewać do lekko gotującego się sosu, cały czas mieszają, by nie powstały grudki. Doprowadzić do wrzenia. Do gotowego sosu włozyć mięso. Można podać z ziemniakami lub ryżem oraz ulubioną surówką lub sałatką, ja podałam z buraczkami. Smacznego :-)