Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla smakoszy kaparów
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 302
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2327
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 441
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 864
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 302
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2327
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 441
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 864
Składniki
Filety kurczaka przekroiłem na pół. Lekko rozbiłem przez folię. Zamarynowałem solą, białym pieprzem i oregano. Obrałem szalotkę, posiekałem, czerwoną cebulę pokroiłem w piórka. Cytrynę sparzyłem wrzątkiem, osuszyłem, starłem żółtą skórkę. Kapary po osączeniu posiekałem. Masło i olej rozgrzałem na patelni, włożyłem piersi kurczaka, smażyłem z obydwu stron do miękkości. Zdjąłem i utrzymałem w cieple w piekarniku. Szalotkę i czerwoną cebulę przesmażyłem na patelni ok. 3 minuty. Dodałem startą skórkę cytryny, kapary, skropiłem sokiem z cytryny, doprawiłem szczyptą soli i pieprzu. Wymieszałem, poddusiłem minutkę. Na przesmażonych filetach rozłożyłem farsz. Podałem z ryżem smażonym na maśle.