Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawe, kolorowe, pyszne :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3257
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 596
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3708
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 272
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 455
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3257
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 596
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3708
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 272
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 455
Składniki
Piersi z kurczaka umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem. Następnie przeciąć na pół. Później nożem ostrożnie zrobić kieszonki na szpinak.
Z oliwy, pieprzu, soli, papryki słodkiej (kilka łyżeczek), pieprzu cayenne przygotować marynatę. Kawałki kurczaka dokładnie natrzeć marynatą, odstawić do lodówki na kilka godzin - jeżeli ktoś ma czas :)
Na patelnie wrzucamy kawałeczek masła, szpinak, rozgnieciony czosnek, jajko. Dusimy, doprawiamy solą pieprzem, dodajemy śmietanę, jogurt jak kto woli.Jako farsz wolę zdecydowanie taka wersję.
Wcześniej przygotowanym farszem nadziewamy kawałki kurczaka i wykałaczkami zamykamy otwory.
na patelni grillowej rozgrzewamy niewielką ilość oliwy, kładziemy kawałki mięsa i grillujemy na małym ogniu. Zdejmujemy z patelni i ....... smacznego :P