Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawe, kolorowe, pyszne :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Piersi z kurczaka umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem. Następnie przeciąć na pół. Później nożem ostrożnie zrobić kieszonki na szpinak.
Z oliwy, pieprzu, soli, papryki słodkiej (kilka łyżeczek), pieprzu cayenne przygotować marynatę. Kawałki kurczaka dokładnie natrzeć marynatą, odstawić do lodówki na kilka godzin - jeżeli ktoś ma czas :)
Na patelnie wrzucamy kawałeczek masła, szpinak, rozgnieciony czosnek, jajko. Dusimy, doprawiamy solą pieprzem, dodajemy śmietanę, jogurt jak kto woli.Jako farsz wolę zdecydowanie taka wersję.
Wcześniej przygotowanym farszem nadziewamy kawałki kurczaka i wykałaczkami zamykamy otwory.
na patelni grillowej rozgrzewamy niewielką ilość oliwy, kładziemy kawałki mięsa i grillujemy na małym ogniu. Zdejmujemy z patelni i ....... smacznego :P