Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piersi z farszem na półsłodko"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Rodzynki namocz. Wątróbki oczyść, obsmaż na oleju, dodaj posiekaną cebulkę. Na koniec lekko posól.
Schłodź, zmiel z osączonymi rodzynkami. Dodaj jajko i taką ilość bułki tartej, by farsz był dość gęsty. Dopraw pieprzem, gałką i szczyptą cukru.
Mięso oczyść, podziel, rozbij na płaty, lekko osól i oprósz pieprzem. Rozłóż na nich farsz. Zwiń i obwiąż nicią kuchenną. Usmaż na oleju.Źródło: Świat kobiety