Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cały sekret to prostota tego pysznego dania.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2387
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4512
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1554
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 463
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2387
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4512
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1554
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 463
Składniki
Piersi pokroiłem na cztery części. Wszystkie przyprawy wymieszałem z olejem i natarłem nimi kurczaka. Zieloną część pora pokroiłem, białą zostawiłem w całości (można ją również pokroić) i wrzuciłem do kurczaka. Zostawiłem na pół godziny.
Piekłem 30 minut w 180 stopniach, przed końcem posypałem żółtym serem. (można pominąć). Piekłem jeszcze 5 minut.
Podawałem z plasterkami ziemniaków pieczonymi w tym samym czasie. Przemycamy zdrowie: Oczywiście do nacierania kurczaka dodałem kurkumy, a przed pieczeniem podsypałem go otrębami.