Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piersi wyszły badzzo smaczne ,nie suche,ledwie udało mi się uchować jedną do zdjęcia:) Sok z czarnej porzeczki dodał ciekawego smaku i aromatu. Serdecznie polecam:)
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 679
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 142
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1314
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 679
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 142
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1314
Składniki
Piersi obtoczyć w mące i usmażyć z dwóch stron.
Pora pokroić w talarki,cebulę w piórka i zeszklić razem z papryczką chili
Przełożyć zeszklonego pora do rondla,wlać 1l bulionu warzywnego oraz 150ml soku z czarnej porzeczki.Można dać więcej. Dodać usmażone piersi i pogotować 10min. Zrobić lekką zaczepkę z mąki 1 łyżka roztrzepana w odrobinie zimnej wody. Na końcu wlać śmietankę ,doprawić do smaku i zagotować.
Smacznego życzę!