Do góry

Dania główne Przepis na:

Piersi z kurczaka w sosie porowym.

Piersi z kurczaka w sosie porowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 938 Ocena: 19694

Dodano:

Odsłon: 692

Piersi wyszły badzzo smaczne ,nie suche,ledwie udało mi się uchować jedną do zdjęcia:) Sok z czarnej porzeczki dodał ciekawego smaku i aromatu. Serdecznie polecam:)

Składniki

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 2 średnie pory ,1/2 czerwonej cebuli
  • 1/2 papryczki chili
  • 1 szkl.mąki do obtoczenia piersi
  • 150ml soku z czarnej porzeczki (Tymbark)
  • śmietanka 30% 150ml
  • pieprz,sól ,maggi do smaku
  • tłuszcz do obsmażenia piersi
  • 1l bulionu warzywnego
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Piersi z kurczaka w sosie porowym.

Przygotowanie

  1. Piersi obtoczyć w mące i usmażyć z dwóch stron.

  2. Pora pokroić w talarki,cebulę w piórka i zeszklić razem z papryczką chili

  3. Przełożyć zeszklonego pora do rondla,wlać 1l bulionu warzywnego oraz 150ml soku z czarnej porzeczki.Można dać więcej.
    Dodać usmażone piersi i pogotować 10min.

    Zrobić lekką zaczepkę z mąki 1 łyżka roztrzepana w odrobinie zimnej wody.
    Na końcu wlać śmietankę ,doprawić do smaku i zagotować.

  4. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń