Do góry

Dania główne Przepis na:

Piersi z kurczaka z czerwoną kapustą

Piersi z kurczaka z czerwoną kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 564 Ocena: 4960

Dodano:

Odsłon: 423

Delikatne mięso z kurczaka, zanurzone w kapuście z dodatkiem boczku, który nadaje wyrazistego smaku.

Składniki

  • 1 Filet z kurczaka
  • 1 mała główka kapusty czerwonej
  • 1 jabłko
  • 5 dag boczku wędzonego
  • Olej do prużenia
  • 1 łyżka miodu
  • 4 listki laurowe
  • Sól
  • Pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę, solimy, doprawiamy pieprzem i prużymy na rozgrzanym oleju.

  2. 2. Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do brytfanki, zalewamy wodą i gotujemy.

  3. 3. Doprawiamy solą.

  4. 4. Jabłko obieramy ze skórki kroimy w cząstki i dodajemy do kapusty.

  5. 5. Następnie dodajemy liść laurowy.

  6. 6. Boczek drobno kroimy, przesmażamy i przekładamy do kapustą.

  7. 7. Na koniec mieszamy z łyżką miodu.

  8. 8. Mięso łączymy z kapustą, chwilę prużymy.

  9. 9. Danie gotowe.
    10. Najlepiej podawać z ryżem.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 28 lutego Bardzo fajne i smaczne połączenie, a u nas ostatnio była sałatka z czerwonej kapusty właśnie do kurczaka ;)
Dobre żarełko, 7 :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń