Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z kurczaka, zanurzone w kapuście z dodatkiem boczku, który nadaje wyrazistego smaku.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47628
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165250
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 341
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47628
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165250
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 341
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę, solimy, doprawiamy pieprzem i prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do brytfanki, zalewamy wodą i gotujemy.
3. Doprawiamy solą.
4. Jabłko obieramy ze skórki kroimy w cząstki i dodajemy do kapusty.
5. Następnie dodajemy liść laurowy.
6. Boczek drobno kroimy, przesmażamy i przekładamy do kapustą.
7. Na koniec mieszamy z łyżką miodu.
8. Mięso łączymy z kapustą, chwilę prużymy.
9. Danie gotowe. 10. Najlepiej podawać z ryżem. 11. Smacznego.