Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z kurczaka, zanurzone w kapuście z dodatkiem boczku, który nadaje wyrazistego smaku.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6611
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4536
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326990
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6611
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4536
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326990
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę, solimy, doprawiamy pieprzem i prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do brytfanki, zalewamy wodą i gotujemy.
3. Doprawiamy solą.
4. Jabłko obieramy ze skórki kroimy w cząstki i dodajemy do kapusty.
5. Następnie dodajemy liść laurowy.
6. Boczek drobno kroimy, przesmażamy i przekładamy do kapustą.
7. Na koniec mieszamy z łyżką miodu.
8. Mięso łączymy z kapustą, chwilę prużymy.
9. Danie gotowe. 10. Najlepiej podawać z ryżem. 11. Smacznego.