Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niniejszym sezon grillowy uważam za otwarty! Pogoda jak w maju - więc majówka. Na początek prosta, najpopularniejsza karkówka. W zalewie ziołowej, podana z sałatką z grillowanych warzyw sosem z pieczonego czosnku.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3755
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2113
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5559
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5574
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3755
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2113
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5559
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5574
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój dość grube plastry. Rozbij je lekko pięścią i ponacinaj niezbyt głęboko na obwodzie.
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki marynaty i zanurz w niej mięso tak, aby wszystkie steki były dokładnie zalane. Zamknij naczynie i odstaw na minimum 2 - 3 godziny do lodówki.
Piecz na rozgrzanym grillu, aż będą odpowiednio do twojego gustu wypieczone. Obróć tylko raz, w razie potrzeby posmaruj marynatą.
Podawaj np. z sałatką i bagietką. Idealnie pasuje czerwone wino lub piwo.