Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niniejszym sezon grillowy uważam za otwarty! Pogoda jak w maju - więc majówka. Na początek prosta, najpopularniejsza karkówka. W zalewie ziołowej, podana z sałatką z grillowanych warzyw sosem z pieczonego czosnku.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 184
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 156
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16209
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 81
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 206
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 184
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 156
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16209
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 81
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 206
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój dość grube plastry. Rozbij je lekko pięścią i ponacinaj niezbyt głęboko na obwodzie.
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki marynaty i zanurz w niej mięso tak, aby wszystkie steki były dokładnie zalane. Zamknij naczynie i odstaw na minimum 2 - 3 godziny do lodówki.
Piecz na rozgrzanym grillu, aż będą odpowiednio do twojego gustu wypieczone. Obróć tylko raz, w razie potrzeby posmaruj marynatą.
Podawaj np. z sałatką i bagietką. Idealnie pasuje czerwone wino lub piwo.