Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niniejszym sezon grillowy uważam za otwarty! Pogoda jak w maju - więc majówka. Na początek prosta, najpopularniejsza karkówka. W zalewie ziołowej, podana z sałatką z grillowanych warzyw sosem z pieczonego czosnku.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 108
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10506
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5502
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Dziś do pracy.
Odsłon: 710
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 108
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10506
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5502
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Dziś do pracy.
Odsłon: 710
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój dość grube plastry. Rozbij je lekko pięścią i ponacinaj niezbyt głęboko na obwodzie.
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki marynaty i zanurz w niej mięso tak, aby wszystkie steki były dokładnie zalane. Zamknij naczynie i odstaw na minimum 2 - 3 godziny do lodówki.
Piecz na rozgrzanym grillu, aż będą odpowiednio do twojego gustu wypieczone. Obróć tylko raz, w razie potrzeby posmaruj marynatą.
Podawaj np. z sałatką i bagietką. Idealnie pasuje czerwone wino lub piwo.