Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niniejszym sezon grillowy uważam za otwarty! Pogoda jak w maju - więc majówka. Na początek prosta, najpopularniejsza karkówka. W zalewie ziołowej, podana z sałatką z grillowanych warzyw sosem z pieczonego czosnku.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5795
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 11429
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 289
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5795
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 11429
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 289
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój dość grube plastry. Rozbij je lekko pięścią i ponacinaj niezbyt głęboko na obwodzie.
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki marynaty i zanurz w niej mięso tak, aby wszystkie steki były dokładnie zalane. Zamknij naczynie i odstaw na minimum 2 - 3 godziny do lodówki.
Piecz na rozgrzanym grillu, aż będą odpowiednio do twojego gustu wypieczone. Obróć tylko raz, w razie potrzeby posmaruj marynatą.
Podawaj np. z sałatką i bagietką. Idealnie pasuje czerwone wino lub piwo.