Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta pierś z kurczaka przyprawiona zieloną herbatą zapiekana na warzywach po francusku. Zapraszam na mój kanał kuchni włoskiej na You Tube -Mangiare u Ewki i na filmik.
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 112
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 50
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 89
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 112
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 50
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 89
Składniki
Pierś z kurczaka obrać z błonek umyć osuszyć . Cebulę pokroić w piórka, czosnek w piórka, paprykę w większe paski, ziemniaki w większa kostkę. Piekarnik nastawić na 200 stopni funkcja góra , dół ,aby się nagrzał.
Do naczynia żaroodpornego wlać wie łyżki oleju położyć cebulę , polać troszkę olejem ,porozrzucać pokrojoną paprykę, czosnek kartofle, posolić popieprzyć wlać wywar warzywny i wino a następnie.
Do miski położyć pierś z kurczaka polać olejem i natrzeć zieloną herbatą z saszetki.
Przygotowaną pierś z kurczaka układamy na warzywach w naczyniu żaroodpornym przykrywamy pokrywką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni ,pieczemy na drugiej półce od dołu ,funkcja góra, dół przez 50 minut. Następnie odkrywamy i jeszcze pieczemy przez 10 minut. Zapraszam na filmik na mój kanał kuchni włoskiej na youtube -Mangiare u Ewki. Smacznego!