Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieś z kurczaka w zielonej hernbacie na warzywach

Pieś z kurczaka w zielonej hernbacie na warzywach

Autor:

Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 512

Dodano:

Odsłon: 81

Soczysta pierś z kurczaka przyprawiona zieloną herbatą zapiekana na warzywach po francusku. Zapraszam na mój kanał kuchni włoskiej na You Tube -Mangiare u Ewki i na filmik.

Składniki

  • pierś z kurczaka 500 g
  • ziemniaki 3 szt
  • papryka czerwona 1 szt
  • cebula 1 szt
  • czosnek ząbek 1 szt
  • olej 3 łyżki
  • sól
  • pieprz czarny
  • wywar warzywny 50 ml
  • białe wino wytrawne 50 ml
  • zielona herbata w saszetce 1 szt
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieś z kurczaka w zielonej hernbacie na warzywach

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka obrać z błonek umyć osuszyć . Cebulę pokroić w piórka, czosnek w piórka, paprykę w większe paski, ziemniaki w większa kostkę. Piekarnik nastawić na 200 stopni funkcja góra , dół ,aby się nagrzał.

  2. Do naczynia żaroodpornego wlać wie łyżki oleju położyć cebulę , polać troszkę olejem ,porozrzucać pokrojoną paprykę, czosnek kartofle, posolić popieprzyć wlać wywar warzywny i wino a następnie.

  3. Do miski położyć pierś z kurczaka polać olejem i natrzeć zieloną herbatą z saszetki.

  4. Przygotowaną pierś z kurczaka układamy na warzywach w naczyniu żaroodpornym przykrywamy pokrywką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni ,pieczemy na drugiej półce od dołu ,funkcja góra, dół przez 50 minut. Następnie odkrywamy i jeszcze pieczemy przez 10 minut.

    Zapraszam na filmik na mój kanał kuchni włoskiej na youtube -Mangiare u Ewki.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń