Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piętrowe kotleciki z papryką i serem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 194
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 194
Składniki
Plastry udźca oczyść. Natnij je po obwodzie w kilku miejscach i rozbij. Posól i oprósz pieprzem.
Z papryk usuń gniazda nasienne, warzywa umyj i osusz. Podziel je na 8 kawałków.
Rozgrzej olej na patelni i po kolei smaż na nim kotlety. Na pozostałym na patelni tłuszczu podsmaż papryki. Podlej je następnie niewielką ilością wody, posól, oprósz pieprzem i krótko podduś.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozłóż 4 kotlety. Na każdym z nich połóż kawałek papryki, kolejny kotlet i znów paprykę. Zepnij całość wykałaczkami (lub szpadkami do szaszłyków) i posyp startym serem. Piecz w piekarniku w temperaturze 190°C przez ok. 15 min. Piętrowe kotlety możesz podać np. z frytkami.Źródło: Świat kobiety