Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pikantna rolada z wędzonym boczkiem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12383
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13279
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5630
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12383
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13279
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5630
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, zetrzyj na tarce o małych otworach. Mocno odciśnij sok. Mleko zagotuj, zalej nim ziemniaki i odstaw je na bok. Boczek pokrój w niewielką kosteczkę. Wysmaż na chrupko na rozgrzanej, suchej patelni.
Czosnek przeciśnij przez praskę. Ziemniaki wymieszaj z kosteczkami boczku oraz czosnkiem. Dodaj tartą bułkę, przypraw do smaku solą, pieprzem i sporą ilością suszonego majeranku. Wyrób ciasto ziemniaczane.
Blachę posmaruj tłuszczem (ew. wyłóż papierem do pieczenia). Na spodzie równomiernie rozsmaruj przygotowane ciasto ziemniaczane. Placek wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz około 25 minut. Gorący placek ciasno zwiń. Roladę podawaj z dodatkiem podduszonej kiszonej kapusty.Źródło: Tina