Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i pożywna zupa dla wielbicieli ostrych smaków:)
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1369
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38541
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1297
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1369
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38541
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1297
Składniki
Mięso płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Następnie obtaczamy w mące wymieszanej z ostrą papryką. Rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso. Smażymy około 10 minut na dużym ogniu mieszając co jakiś czas.
Papryki kroimy w kostkę, pieczarki w półplasterki. Po 10 minutach do mięsa dodajemy paprykę i pieczarki, mieszamy i smażymy kolejne 10 minut.
Następnie przekładamy do garnka, zalewamy gorącym rosołem, dodajemy słodką paprykę, kminek, pieprz czosnkowy i odrobinę soli, przykrywamy pokrywką i gotujemy na małym ogniu około 40 minut. 10 minut przed końcem dodajemy pokrojone w plasterki korniszony chili, ewentualnie doprawiamy jeszcze odrobiną soli. Podajemy z pieczywem. SMACZNEGO:)