Pyszna i pożywna zupa dla wielbicieli ostrych smaków:)
Pikantna zupa gulaszowa
Składniki
- 1 kg mięsa z udźca indyka
- 500 g pieczarek
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona
- 1 papryka żółta
- ok. 1,5 l rosołu drobiowego
- 10 korniszonów chili (mogą być zwykłe korniszony)
- 2 łyżki mąki
- 1 płaska łyżka ostrej papryki
- 1 łyżeczka kminku
- 3 łyżeczki papryki łagodnej
- 1 łyżeczka pieprzu czosnkowego
- sól
- 5 łyżek oleju rzepakowego
Składniki
- 1 kg mięsa z udźca indyka
- 500 g pieczarek
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona
- 1 papryka żółta
- ok. 1,5 l rosołu drobiowego
- 10 korniszonów chili (mogą być zwykłe korniszony)
- 2 łyżki mąki
- 1 płaska łyżka ostrej papryki
- 1 łyżeczka kminku
- 3 łyżeczki papryki łagodnej
- 1 łyżeczka pieprzu czosnkowego
- sól
- 5 łyżek oleju rzepakowego

Etapy przygotowania
Mięso płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Następnie obtaczamy w mące wymieszanej z ostrą papryką. Rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso. Smażymy około 10 minut na dużym ogniu mieszając co jakiś czas.

Papryki kroimy w kostkę, pieczarki w półplasterki. Po 10 minutach do mięsa dodajemy paprykę i pieczarki, mieszamy i smażymy kolejne 10 minut.

Następnie przekładamy do garnka, zalewamy gorącym rosołem, dodajemy słodką paprykę, kminek, pieprz czosnkowy i odrobinę soli, przykrywamy pokrywką i gotujemy na małym ogniu około 40 minut. 10 minut przed końcem dodajemy pokrojone w plasterki korniszony chili, ewentualnie doprawiamy jeszcze odrobiną soli. Podajemy z pieczywem. SMACZNEGO:)
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który zachwyci zarówno wygl...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mięso
- Grzyby
- Przyprawy
- Kotlety
- Bułki
Odsłon: 152

Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 44

Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Szpinak
- Papryka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Oregano
- Jajka
- Dla zdrowia
- Keto
Odsłon: 32

Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 57
Ostatnio komentowane przepisy

Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który zachwyci zarówno wygl...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mięso
- Grzyby
- Przyprawy
- Kotlety
- Bułki
Odsłon: 152

Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 44

Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Szpinak
- Papryka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Oregano
- Jajka
- Dla zdrowia
- Keto
Odsłon: 32

Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 57



Składniki
- 1 kg mięsa z udźca indyka
- 500 g pieczarek
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona
- 1 papryka żółta
- ok. 1,5 l rosołu drobiowego
- 10 korniszonów chili (mogą być zwykłe korniszony)
- 2 łyżki mąki
- 1 płaska łyżka ostrej papryki
- 1 łyżeczka kminku
- 3 łyżeczki papryki łagodnej
- 1 łyżeczka pieprzu czosnkowego
- sól
- 5 łyżek oleju rzepakowego
Mięso płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Następnie obtaczamy w mące wymieszanej z ostrą papryką. Rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso. Smażymy około 10 minut na dużym ogniu mieszając co jakiś czas.
Papryki kroimy w kostkę, pieczarki w półplasterki. Po 10 minutach do mięsa dodajemy paprykę i pieczarki, mieszamy i smażymy kolejne 10 minut.
Następnie przekładamy do garnka, zalewamy gorącym rosołem, dodajemy słodką paprykę, kminek, pieprz czosnkowy i odrobinę soli, przykrywamy pokrywką i gotujemy na małym ogniu około 40 minut. 10 minut przed końcem dodajemy pokrojone w plasterki korniszony chili, ewentualnie doprawiamy jeszcze odrobiną soli. Podajemy z pieczywem. SMACZNEGO:)