Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i pożywna zupa dla wielbicieli ostrych smaków:)
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1323
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25075
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 169
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1323
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25075
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 169
Składniki
Mięso płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Następnie obtaczamy w mące wymieszanej z ostrą papryką. Rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso. Smażymy około 10 minut na dużym ogniu mieszając co jakiś czas.
Papryki kroimy w kostkę, pieczarki w półplasterki. Po 10 minutach do mięsa dodajemy paprykę i pieczarki, mieszamy i smażymy kolejne 10 minut.
Następnie przekładamy do garnka, zalewamy gorącym rosołem, dodajemy słodką paprykę, kminek, pieprz czosnkowy i odrobinę soli, przykrywamy pokrywką i gotujemy na małym ogniu około 40 minut. 10 minut przed końcem dodajemy pokrojone w plasterki korniszony chili, ewentualnie doprawiamy jeszcze odrobiną soli. Podajemy z pieczywem. SMACZNEGO:)