Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pikantne duszone żeberka"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Składniki
Przepis przysłała Karolina Kornacka z Opola
Żeberka podziel na kawałki. Przypraw. Cebule obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, obsmaż żeberka. Zdejmij, a na pozostałym oleju zeszklij cebule.
Zagotuj półtora litra wody. Dodaj ziele angielskie, liście laurowe, kminek i żeberka. Zagotuj, dodaj cebule, gotuj ok. 2 godz.
Zagęść mąką, zagotuj, przypraw.Źródło: Chwila dla Ciebie