Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pikantne filety z kurczaka"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Piersi umyć, oczyścić i przekroić na pół. Mięso położyć na desce, przykryć folią spożywcza i rozbić na grubość około 1 cm.
Drobno posiekać czosnek i papryczki, następnie wymieszać je w misce z oliwą, czosnkiem, solą i pieprzem.
Mięso zanurzyć w otrzymanej marynacie, przykryć folią i odstawić przynajmniej na dwadzieścia minut.
Piersi układać na rozgrzanym grillu i piec po kilka minut z każdej strony. Jeżeli danie ma być bardzo pikantne, podczas pieczenia należy dodatkowo polewać je pikantną marynatą. Gotowe mięso podawać z sałatką z pomidorów oraz świeżej bazylii.
Zamiast sałatki do dania można podać grillowane pomidory, a te doprawić resztą marynaty przygotowanej do piersi.
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium