Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantne kopytka"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 283
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 283
Składniki
Do dzień wcześniej ugotowanych i zmielonych ziemniaków dodać mąkę ziemniaczaną, jaja i oliwę. Doprawić papryką i pieprzem, wyrobić ciasto.
Na stolnicy uformować wałek z ciasta o grubości 1,5 cm. Kroić nożem ukośne kluski. Wrzucać partiami do wrzącej wody, delikatnie mieszać. Gdy wypłyną, gotować jeszcze 2 minuty.
Ugotowane kluski wyjmować łyżką cedzakową. podawać z sosem i surówkami.
Czas: około 40 minut.Źródło: Dobry Tydzień