Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne kotleciki z kurczaka w lekko chrupiącej panierce zachwycają ostrością chili i wyrazistością parmezanu. To idealna propozycja dla miłośników intensywnych smaków – aromatyczne przyprawy, świeżo posiekana papryczka i rozpływające się w ustach mięso sprawiają, że trudno poprzestać na jednej porcji. Kotleciki sprawdzą się świetnie jako rozgrzewająca przekąska lub główne danie, które rozbudzi apetyt na więcej!
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 598
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1378
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25673
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 598
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1378
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25673
Składniki
Mięso z kurczaka umyj, osusz papierowymi ręcznikami i posiekaj bardzo drobno nożem lub przy pomocy malaksera.
Kurczaka przełóż do miski razem z drobno posiekanymi cebulą i papryczką chili. Dodaj 50 g bułki tartej, a także wszystkie przyprawy. Całość dobrze wymieszaj i uformuj niewielkie kotlety.
W głębokim talerzu rozbełtaj jajko. W drugim głębokim talerzu połącz parmezan i bułkę tartą.
Na patelni rozgrzej olej na średnim ogniu. Bierz po jednym kotlecie z kurczaka i maczaj go najpierw w jajku, a następnie w mieszance panierki.
Kładź kotlety na gorącym tłuszczu i smaż je przez 3-4 minuty z każdej strony, aż będą ładnie przyrumienione i chrupiące.
Pikantne kotleciki z kurczaka podawaj posypane siekanym koperkiem i z papryczką chili.
Resztki przechowuj w lodówce i zużyj w ciągu 3 dni. Odgrzewaj na patelni lub w piekarniku.