Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne kotleciki z kurczaka w lekko chrupiącej panierce zachwycają ostrością chili i wyrazistością parmezanu. To idealna propozycja dla miłośników intensywnych smaków – aromatyczne przyprawy, świeżo posiekana papryczka i rozpływające się w ustach mięso sprawiają, że trudno poprzestać na jednej porcji. Kotleciki sprawdzą się świetnie jako rozgrzewająca przekąska lub główne danie, które rozbudzi apetyt na więcej!
My name is patrol. Słoneczny patrol
Odsłon: 153
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6287
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 196
My name is patrol. Słoneczny patrol
Odsłon: 153
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6287
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 196
Składniki
Mięso z kurczaka umyj, osusz papierowymi ręcznikami i posiekaj bardzo drobno nożem lub przy pomocy malaksera.
Kurczaka przełóż do miski razem z drobno posiekanymi cebulą i papryczką chili. Dodaj 50 g bułki tartej, a także wszystkie przyprawy. Całość dobrze wymieszaj i uformuj niewielkie kotlety.
W głębokim talerzu rozbełtaj jajko. W drugim głębokim talerzu połącz parmezan i bułkę tartą.
Na patelni rozgrzej olej na średnim ogniu. Bierz po jednym kotlecie z kurczaka i maczaj go najpierw w jajku, a następnie w mieszance panierki.
Kładź kotlety na gorącym tłuszczu i smaż je przez 3-4 minuty z każdej strony, aż będą ładnie przyrumienione i chrupiące.
Pikantne kotleciki z kurczaka podawaj posypane siekanym koperkiem i z papryczką chili.
Resztki przechowuj w lodówce i zużyj w ciągu 3 dni. Odgrzewaj na patelni lub w piekarniku.