Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne kotleciki z kurczaka w lekko chrupiącej panierce zachwycają ostrością chili i wyrazistością parmezanu. To idealna propozycja dla miłośników intensywnych smaków – aromatyczne przyprawy, świeżo posiekana papryczka i rozpływające się w ustach mięso sprawiają, że trudno poprzestać na jednej porcji. Kotleciki sprawdzą się świetnie jako rozgrzewająca przekąska lub główne danie, które rozbudzi apetyt na więcej!
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9303
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1129
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9303
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1129
Składniki
Mięso z kurczaka umyj, osusz papierowymi ręcznikami i posiekaj bardzo drobno nożem lub przy pomocy malaksera.
Kurczaka przełóż do miski razem z drobno posiekanymi cebulą i papryczką chili. Dodaj 50 g bułki tartej, a także wszystkie przyprawy. Całość dobrze wymieszaj i uformuj niewielkie kotlety.
W głębokim talerzu rozbełtaj jajko. W drugim głębokim talerzu połącz parmezan i bułkę tartą.
Na patelni rozgrzej olej na średnim ogniu. Bierz po jednym kotlecie z kurczaka i maczaj go najpierw w jajku, a następnie w mieszance panierki.
Kładź kotlety na gorącym tłuszczu i smaż je przez 3-4 minuty z każdej strony, aż będą ładnie przyrumienione i chrupiące.
Pikantne kotleciki z kurczaka podawaj posypane siekanym koperkiem i z papryczką chili.
Resztki przechowuj w lodówce i zużyj w ciągu 3 dni. Odgrzewaj na patelni lub w piekarniku.