Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne kotleciki z kurczaka w lekko chrupiącej panierce zachwycają ostrością chili i wyrazistością parmezanu. To idealna propozycja dla miłośników intensywnych smaków – aromatyczne przyprawy, świeżo posiekana papryczka i rozpływające się w ustach mięso sprawiają, że trudno poprzestać na jednej porcji. Kotleciki sprawdzą się świetnie jako rozgrzewająca przekąska lub główne danie, które rozbudzi apetyt na więcej!
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2193
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4706
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 58
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2193
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4706
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 58
Składniki
Mięso z kurczaka umyj, osusz papierowymi ręcznikami i posiekaj bardzo drobno nożem lub przy pomocy malaksera.
Kurczaka przełóż do miski razem z drobno posiekanymi cebulą i papryczką chili. Dodaj 50 g bułki tartej, a także wszystkie przyprawy. Całość dobrze wymieszaj i uformuj niewielkie kotlety.
W głębokim talerzu rozbełtaj jajko. W drugim głębokim talerzu połącz parmezan i bułkę tartą.
Na patelni rozgrzej olej na średnim ogniu. Bierz po jednym kotlecie z kurczaka i maczaj go najpierw w jajku, a następnie w mieszance panierki.
Kładź kotlety na gorącym tłuszczu i smaż je przez 3-4 minuty z każdej strony, aż będą ładnie przyrumienione i chrupiące.
Pikantne kotleciki z kurczaka podawaj posypane siekanym koperkiem i z papryczką chili.
Resztki przechowuj w lodówce i zużyj w ciągu 3 dni. Odgrzewaj na patelni lub w piekarniku.