Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką to prosty sposób na przepyszny obiad, który można urozmaicać wszelkiego rodzaju dodatkami.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 84
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17817
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 447
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5401
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2826
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 84
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17817
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 447
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5401
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2826
Składniki
Do miseczki dodać 1 łyżkę przyprawy do kurczaka, 1 łyżkę ostrej papryki mielonej, 2 łyżki przyprawy gyros, 1 łyżeczkę czosnku, 1 łyżeczkę wegety i dokładnie wymieszać.
Pałki z kurczaka oczyścić, umyć w zimnej wodzie i lekko osuszyć. Następnie obtoczyć je dokładnie z każdej strony w mieszance przypraw i odstawić na 30 minut. Po tym czasie naczynie żaroodporne posmarować lekko olejem, ułożyć w nim obtoczone przyprawami pałki, na wierzch każdej położyć po kawałku masła.
Piec w nagrzanym piekarniku ok. 40-50 minut, aż mięso będzie pięknie podpieczone z zewnątrz. Smacznego!