Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką to prosty sposób na przepyszny obiad, który można urozmaicać wszelkiego rodzaju dodatkami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12724
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1442
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13911
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5805
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12724
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1442
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13911
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5805
Składniki
Do miseczki dodać 1 łyżkę przyprawy do kurczaka, 1 łyżkę ostrej papryki mielonej, 2 łyżki przyprawy gyros, 1 łyżeczkę czosnku, 1 łyżeczkę wegety i dokładnie wymieszać.
Pałki z kurczaka oczyścić, umyć w zimnej wodzie i lekko osuszyć. Następnie obtoczyć je dokładnie z każdej strony w mieszance przypraw i odstawić na 30 minut. Po tym czasie naczynie żaroodporne posmarować lekko olejem, ułożyć w nim obtoczone przyprawami pałki, na wierzch każdej położyć po kawałku masła.
Piec w nagrzanym piekarniku ok. 40-50 minut, aż mięso będzie pięknie podpieczone z zewnątrz. Smacznego!