Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne warzywa i pikantne mięsko to jest dobre.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5601
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1091
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12174
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5601
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1091
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12174
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć i pokroić w mniejsze kawałki. Umieścić w salaterce i dodać łyżkę oleju rzepakowego i łyżkę przyprawy do gyrosa. Porządnie natrzeć mięso przyprawą. Przykryć i wstawić do lodówki na całą noc. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Ziemniaki obrać, pokroić w mniejsze kawałki. Obraną marchewkę pokroić w półplasterki. Cukinie pokroić tak samo. Dynie obrać i też pokroić. Wszystkie warzywa umieścić w salaterce. Dodać łyżkę oleju rzepakowego i łyżkę przyprawy do gyrosa. Dokładnie pomieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułożyć żeberka. Przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 60 min. Po tym czasie warzywa odłożyć na półmisek, a jeśli żebarka są grubsze, to pozostawić na dłużej w piekarniku. Aż mięsko będzie odchodzić od kości. Smacznego.