Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne warzywa i pikantne mięsko to jest dobre.
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 808
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7708
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 110
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 116
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 808
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7708
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 110
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 116
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć i pokroić w mniejsze kawałki. Umieścić w salaterce i dodać łyżkę oleju rzepakowego i łyżkę przyprawy do gyrosa. Porządnie natrzeć mięso przyprawą. Przykryć i wstawić do lodówki na całą noc. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Ziemniaki obrać, pokroić w mniejsze kawałki. Obraną marchewkę pokroić w półplasterki. Cukinie pokroić tak samo. Dynie obrać i też pokroić. Wszystkie warzywa umieścić w salaterce. Dodać łyżkę oleju rzepakowego i łyżkę przyprawy do gyrosa. Dokładnie pomieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułożyć żeberka. Przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 60 min. Po tym czasie warzywa odłożyć na półmisek, a jeśli żebarka są grubsze, to pozostawić na dłużej w piekarniku. Aż mięsko będzie odchodzić od kości. Smacznego.