Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne warzywa i pikantne mięsko to jest dobre.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 44
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 44
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć i pokroić w mniejsze kawałki. Umieścić w salaterce i dodać łyżkę oleju rzepakowego i łyżkę przyprawy do gyrosa. Porządnie natrzeć mięso przyprawą. Przykryć i wstawić do lodówki na całą noc. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Ziemniaki obrać, pokroić w mniejsze kawałki. Obraną marchewkę pokroić w półplasterki. Cukinie pokroić tak samo. Dynie obrać i też pokroić. Wszystkie warzywa umieścić w salaterce. Dodać łyżkę oleju rzepakowego i łyżkę przyprawy do gyrosa. Dokładnie pomieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułożyć żeberka. Przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 60 min. Po tym czasie warzywa odłożyć na półmisek, a jeśli żebarka są grubsze, to pozostawić na dłużej w piekarniku. Aż mięsko będzie odchodzić od kości. Smacznego.