Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne warzywa i pikantne mięsko to jest dobre.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 29
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21670
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 29
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21670
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć i pokroić w mniejsze kawałki. Umieścić w salaterce i dodać łyżkę oleju rzepakowego i łyżkę przyprawy do gyrosa. Porządnie natrzeć mięso przyprawą. Przykryć i wstawić do lodówki na całą noc. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Ziemniaki obrać, pokroić w mniejsze kawałki. Obraną marchewkę pokroić w półplasterki. Cukinie pokroić tak samo. Dynie obrać i też pokroić. Wszystkie warzywa umieścić w salaterce. Dodać łyżkę oleju rzepakowego i łyżkę przyprawy do gyrosa. Dokładnie pomieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułożyć żeberka. Przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 60 min. Po tym czasie warzywa odłożyć na półmisek, a jeśli żebarka są grubsze, to pozostawić na dłużej w piekarniku. Aż mięsko będzie odchodzić od kości. Smacznego.