Do góry

Dania główne Przepis na:

Pikantne placki ziemniaczane z gulaszem

Pikantne placki ziemniaczane z gulaszem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 3

Smaczny pomysł na "Pikantne placki ziemniaczane z gulaszem"

Składniki

  • 2 cebule
  • 1 kg ziemniaków
  • 2 jajka
  • czerwona i zielona papryka
  • 2
  • 5 łyżki mąki
  • pieprz
  • sól
  • 60 dag wieprzowiny
  • 30 dag boczku
  • kostka rosołowa
  • szklanka śmietany
  • 2 łyżki pasty paprykowej
  • po łyżeczce papryki słodkiej i ostrej
  • listek laurowy
  • kilka ziarenek pieprzu
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Podsmaż pokrojone mięso i boczek. Dodaj paprykę, listek laurowy, ziarenka pieprzu, paprykę słodką i ostrą oraz bulion. Całość duś przez 30 minut. Na koniec dodaj śmietanę wymieszaną z łyżką mąki i pastą paprykową.

  2. Ziemniaki i cebule obierz, następnie zetrzyj na tarce. Odstaw na 5 minut. Odlej część wody, dodaj jajka, resztę mąki, sól, pieprz i wszystko dokładnie wymieszaj. Na usmażone placki kładź porcje gulaszu. Podawaj złożone na pół.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń