Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna wersja gulaszu z kurzych serduszek. Smaczna odmiana.
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13144
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1257
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17464
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13144
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1257
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17464
Składniki
► Serduszka oczyścić, wypłukać i zalać około ¾ litra wody, dodać marchewkę, cebulę, kucharek, ziele angielskie i ugotować do miękkości. ► Wyjąć wszystko łyżką cedzakową trochę przestudzić, teraz serduszka kroimy w plastry, marchewkę w kostkę i pokrojone wrzucić z powrotem do rosołu. ► Dodać imbir, przyprawę do gulaszu, sos imbirowy, majeranek i gotować około 15 minut. Z mąki i masła zrobić zasmażkę i dodać do serduszek.