Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skrzydełka można podawać z frytkami lub ryżem
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3607
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3607
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Składniki
Skrzydełka oczyść umyj,lekko osusz.Szczyptę słodkiej papryki,soli i pieprzu wymieszaj z olejem.Posmaruj skrzydełka.Wstaw na 1-2 godziny do lodówki.
Każde skrzydełko owiń folią aluminiową,ułóż na blasze.Piecz ok. 40 minut w temp. 220 C.
Koncentrat pomidorowy wymieszaj z musztardą.Skrzydełka odwiń z folii,posmaruj sosem pomidorowym.Piecz jeszcze chwilę,aż skórka się zrumieni.Gorące skrzydełka podawaj z frytkami lub ryżem