Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pikantny krem z dyni z dodatkiem chilli"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 114
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3706
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 157
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 114
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3706
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 157
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Składniki
Rozgrzej na dużej patelni oliwę i dorzuć pokrojoną cebulę. Smaż ją, aż zrobi się lekko złota. Następnie dodaj 2 łyżki pasty chilli, pokrojoną w kostkę dynię, wlej 400 ml mleka kokosowego i bulion. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj przez 20 minut pod przykryciem. Kiedy całość będzie gotowa, zdejmij ją z gazu i poczekaj, aż lekko przestygnie.
Zmiksuj zupę na kremową masę. Do kremu dyniowego dodaj posiekaną bazylię, dopraw. Podgrzewaj jeszcze chwilę.
Podawaj krem ozdobiony kleksem mleka kokosowego, posypany płatkami chilli i listkami bazylii.Źródło: Olivia