Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Swoja ostrość zawdzięcza czerwonej paście curry z papryczek chilli.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 244
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2221
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 975
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 244
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2221
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 975
Składniki
Udka z kurczaka gotujemy w osolonej wodzie Na głębokiej patelni smażymy na oleju posiekaną cebulę. Dolewamy wywar, w którym gotowały się udka. Dokładamy pastę curry, sos sojowy, poszatkowana paprykę, orzeszki ziemne, przekrojone na pół kasztany wodne. Dusimy pod przykryciem ok. 3 minuty. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i jeżeli potrzeba, dolewamy więcej wywaru. Gotujemy wszystko razem kilka minut, mieszając. Udka układamy w naczyniu żaroodpornym i wylewamy na nie składniki z patelni. Pieczemy bez przykrycia 20 minut 180* w naczyniu żaroodpornym.