Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 547 Ocena: 7594
Dodano: 11.03.2018
Odsłon: 911
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Udka z kurczaka gotujemy w osolonej wodzie
Na głębokiej patelni smażymy na oleju posiekaną cebulę. Dolewamy wywar, w którym gotowały się udka. Dokładamy pastę curry, sos sojowy, poszatkowana paprykę, orzeszki ziemne, przekrojone na pół kasztany wodne. Dusimy pod przykryciem ok. 3 minuty. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i jeżeli potrzeba, dolewamy więcej wywaru.
Gotujemy wszystko razem kilka minut, mieszając.
Udka układamy w naczyniu żaroodpornym i wylewamy na nie składniki z patelni.
Pieczemy bez przykrycia 20 minut 180*
w naczyniu żaroodpornym.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

GREGORHSPEED 12 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Fajny i pyszny pomysł <31 Kto głosował? | Odpowiedz