Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Swoja ostrość zawdzięcza czerwonej paście curry z papryczek chilli.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2648
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20155
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 570
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 758
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7192
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2648
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20155
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 570
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 758
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7192
Składniki
Udka z kurczaka gotujemy w osolonej wodzie Na głębokiej patelni smażymy na oleju posiekaną cebulę. Dolewamy wywar, w którym gotowały się udka. Dokładamy pastę curry, sos sojowy, poszatkowana paprykę, orzeszki ziemne, przekrojone na pół kasztany wodne. Dusimy pod przykryciem ok. 3 minuty. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i jeżeli potrzeba, dolewamy więcej wywaru. Gotujemy wszystko razem kilka minut, mieszając. Udka układamy w naczyniu żaroodpornym i wylewamy na nie składniki z patelni. Pieczemy bez przykrycia 20 minut 180* w naczyniu żaroodpornym.