Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Swoja ostrość zawdzięcza czerwonej paście curry z papryczek chilli.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8139
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1173
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9913
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4543
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 567
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8139
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1173
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9913
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4543
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 567
Składniki
Udka z kurczaka gotujemy w osolonej wodzie Na głębokiej patelni smażymy na oleju posiekaną cebulę. Dolewamy wywar, w którym gotowały się udka. Dokładamy pastę curry, sos sojowy, poszatkowana paprykę, orzeszki ziemne, przekrojone na pół kasztany wodne. Dusimy pod przykryciem ok. 3 minuty. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i jeżeli potrzeba, dolewamy więcej wywaru. Gotujemy wszystko razem kilka minut, mieszając. Udka układamy w naczyniu żaroodpornym i wylewamy na nie składniki z patelni. Pieczemy bez przykrycia 20 minut 180* w naczyniu żaroodpornym.