Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczne, kolorowe danie z kuchni tureckiej
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 44
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18582
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7096
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30697
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 44
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18582
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7096
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30697
Składniki
Kurczaka pokroić w kostkę o boku 1 cm. Dymkę pokroić w cienkie talarki. Paprykę pokroić w krążki. Czosnek obrać i posiekać. Pomidory sparzyć wrzątkiem, usunąć nasady szypułek i po zdjęciu skórek pokroić w kostkę.
Rozgrzać olej na patelni. Włożyć kurczaka, paprykę, cebulę i czosnek, smażyć ok. 4 minuty, mieszać na dużym ogniu.
Rozkruszyć strąk chili. Szafran rozmieszać w wywarze drobiowym, wlać do mięsa i zagotować.
Do 2 szklanek wody wrzucić pietruszkę, rodzynki, ryż, orzeszki piniowe i pomidory, wszystko przyprawić solą, pieprzem i mielonym kuminem. Pilaw gotuj ok. 25 minut pod przykryciem na małym ogniu. Od czasu do czasu zamieszać lub dodać nieco wody, jeśli ryż jest zbyt suchy.
Jogurt wymieszać z dodatkowym kuminem i podawać razem z pilawem posypanym natką. Smacznego!