Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczne, kolorowe danie z kuchni tureckiej
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 593
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 390
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15071
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1824
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 593
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 390
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15071
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1824
Składniki
Kurczaka pokroić w kostkę o boku 1 cm. Dymkę pokroić w cienkie talarki. Paprykę pokroić w krążki. Czosnek obrać i posiekać. Pomidory sparzyć wrzątkiem, usunąć nasady szypułek i po zdjęciu skórek pokroić w kostkę.
Rozgrzać olej na patelni. Włożyć kurczaka, paprykę, cebulę i czosnek, smażyć ok. 4 minuty, mieszać na dużym ogniu.
Rozkruszyć strąk chili. Szafran rozmieszać w wywarze drobiowym, wlać do mięsa i zagotować.
Do 2 szklanek wody wrzucić pietruszkę, rodzynki, ryż, orzeszki piniowe i pomidory, wszystko przyprawić solą, pieprzem i mielonym kuminem. Pilaw gotuj ok. 25 minut pod przykryciem na małym ogniu. Od czasu do czasu zamieszać lub dodać nieco wody, jeśli ryż jest zbyt suchy.
Jogurt wymieszać z dodatkowym kuminem i podawać razem z pilawem posypanym natką. Smacznego!