Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pikantne gołąbki na obiad.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 445
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1538
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8951
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 445
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1538
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8951
Składniki
Wykonanie: Ryż ugotować w osolonej wodzie, a paprykę wydrążyć, zmielić lub zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na maśle, wymieszać z ryżem i chrzanem. Całość wymieszać i doprawić do smaku. Nakładać na wcześniej zaparzonych liściach kapusty. W naczyniu żaroodpornym układać warstwowo gołąbki, skrapiać olejem z ketchupem i posypywać przyprawą typu Vegeta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i dusić pod przykryciem do miękkości.