Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia grecka. Wieża w moim wydaniu. Zamiast w górę, rozłożyła się w poziomie. Ale była smaczna.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1093
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 384
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3266
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 733
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1093
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 384
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3266
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 733
Składniki
Polędwiczki pokroiłem na plastry, rozklepałem tak, aby miały średnicę ok. 5 cm i grubość 1 cm. Przyprawiłem do smaku solą i pieprzem. Bakłażany pokroiłem krążki o grubości 1 cm. Fetę pokroiłem na kwadraty o grubości 1 cm. Polędwiczki upiekłem na grillu, bakłażan i fetę obsmażyłem na oliwie. W oryginale robi się wieżę. Czyli układamy kolejno polędwiczkę, bakłażan, fetę, polędwiczkę, bakłażan, fetę i polędwiczkę. Sos : cebulę i paprykę pokroiłem w grubą kostkę i ugotowałem w niewielkiej ilości wody. Gdy woda odparowała dodałem koniak, gotowałem przez chwilę. Wlałem do sosu śmietanę i ketchup. Sosem polałem „ elementy wieży „, posypałem słodką papryką. Najlepiej podać z warzywami gotowanymi na parze. Ja podałem z ziemniakami w ziołach pieczonymi w piekarniku.