Do góry

Dania główne Przepis na:

Pita po polsku

Pita po polsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2167 Ocena: 48116

Dodano:

Odsłon: 329

Cebula z kiełbasą to nasz przysmak, który czasami serwujemy na kolację. Tym razem postanowiliśmy zrobić w postaci „ulicznej”.

Składniki

  • 3 pętka kiełbasy ze świniobicia
  • 3 duże cebule
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 4 placki pity
  • 1 główka sałaty lodowej
  • 1 duży pomidor
  • 1 mała cukinia
  • 1 czerwona cebula
  • 4 jajka
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kiełbasę kroimy w talarki, smażymy na rozgrzanym smalcu.
    Cebule kroimy w piórka. Dodajemy do podsmażanej kiełbasy, dusimy aż cebula zmięknie. Dodajemy posiekany szczypiorek, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Pity przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
    Faszerujemy sałatą, pomidorem, grillowaną cukinią, cebulą czerwoną oraz cebulą z kiełbasą.
    Podajemy z jajkiem sadzonym i sosem czosnkowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń