Do góry

Dania główne Przepis na:

Piwne naleśniki z nadzieniem ruskim

Piwne naleśniki z nadzieniem ruskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 62

Dodano:

Odsłon: 10115

Wariacja na temat naleśników i ruskich pierogów
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W misie miksera umieść składniki na naleśniki (oprócz odrobiny oleju) i miksuj aż do uzyskania jednolitej masy. Odstaw na 15 minut. Przy pomocy ręcznika papierowego natrzyj patelnię odrobiną oleju. Z ciasta usmaż 6-8 naleśników, przełóż na talerz.

  2. Na suchej, rozgrzanej patelni podsmaż wędzony boczek, aż do zarumienienia. Przełóż na talerz. Na tłuszcz ze smażenia boczku wrzuć cebulę i smaż do miękkości (około 5-7 minut). Przełóż do boczku i odstaw do ostygnięcia, następnie zmieszaj z twarogiem i ziemniakami. Dopraw solą i sporą ilością świeżo mielonego pieprzu.

  3. Na naleśniki nałóż farsz i ciasno zwiń jak krokiety. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Naleśniki z nadzieniem smaż z obu stron na rumiano. Podawaj z kawałkiem masła lub kwaśną śmietaną. Smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 08 listopada 2018 Bardzo lubię piwne naleśniki, często je robię, ale nigdy nie wpadłam na pomysł z nadzieniem do ruskich pierogów. Muszę wypróbować. Dzięki za "nową" wersję "starych" naleśników. Są pyszne jak sądzę i śliczne :):)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń