Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat naleśników i ruskich pierogów
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 330
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3391
Grecka sałatka ziemniaczana.
Odsłon: 709
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 6022
Przepis na pyszne, pożywne i proste w przygotowaniu placki z cukinii i marche...
Odsłon: 4969
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 330
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3391
Grecka sałatka ziemniaczana.
Odsłon: 709
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 6022
Przepis na pyszne, pożywne i proste w przygotowaniu placki z cukinii i marche...
Odsłon: 4969
Składniki
W misie miksera umieść składniki na naleśniki (oprócz odrobiny oleju) i miksuj aż do uzyskania jednolitej masy. Odstaw na 15 minut. Przy pomocy ręcznika papierowego natrzyj patelnię odrobiną oleju. Z ciasta usmaż 6-8 naleśników, przełóż na talerz.
Na suchej, rozgrzanej patelni podsmaż wędzony boczek, aż do zarumienienia. Przełóż na talerz. Na tłuszcz ze smażenia boczku wrzuć cebulę i smaż do miękkości (około 5-7 minut). Przełóż do boczku i odstaw do ostygnięcia, następnie zmieszaj z twarogiem i ziemniakami. Dopraw solą i sporą ilością świeżo mielonego pieprzu.
Na naleśniki nałóż farsz i ciasno zwiń jak krokiety. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Naleśniki z nadzieniem smaż z obu stron na rumiano. Podawaj z kawałkiem masła lub kwaśną śmietaną. Smacznego! :)