Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat naleśników i ruskich pierogów
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1055
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1055
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
W misie miksera umieść składniki na naleśniki (oprócz odrobiny oleju) i miksuj aż do uzyskania jednolitej masy. Odstaw na 15 minut. Przy pomocy ręcznika papierowego natrzyj patelnię odrobiną oleju. Z ciasta usmaż 6-8 naleśników, przełóż na talerz.
Na suchej, rozgrzanej patelni podsmaż wędzony boczek, aż do zarumienienia. Przełóż na talerz. Na tłuszcz ze smażenia boczku wrzuć cebulę i smaż do miękkości (około 5-7 minut). Przełóż do boczku i odstaw do ostygnięcia, następnie zmieszaj z twarogiem i ziemniakami. Dopraw solą i sporą ilością świeżo mielonego pieprzu.
Na naleśniki nałóż farsz i ciasno zwiń jak krokiety. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Naleśniki z nadzieniem smaż z obu stron na rumiano. Podawaj z kawałkiem masła lub kwaśną śmietaną. Smacznego! :)