Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
spód do pizzy zawsze robię wg tego przepisu jedynie dodatki się zmieniają :) Proporcje na dużą blachę tą z wyposażenia piekarnika :)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 199
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 107
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 199
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 107
Składniki
ciasto: drożdże rozkruszyć i wymieszać z mąką. Dodać letnią wodę, olej i sól. Wyrobić elastyczne ciasto, odstawić do wyrośnięcia. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia a następnie rozwałkować ciasto.
farsz: cebulę obrać i pokroić w piórka, przełożyć na sitko, posypać delikatnie solą, wymieszać i zostawić. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki smażyć na rozgrzanej patelni, kiełbasę pokroić w kostkę i dodać do pieczarek, wymieszać i chwilę razem smażyć, doprawić do smaku solą.
Ciasto na pizzę posmarować koncentratem pomidorowym, nałożyć farsz, posypać cebula, startym żółtym serem i tymiankiem. Piec w 180 stopniach ok 20-30 minut.