Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
spód do pizzy zawsze robię wg tego przepisu jedynie dodatki się zmieniają :) Proporcje na dużą blachę tą z wyposażenia piekarnika :)
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 95
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 378
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 156
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 95
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 378
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 156
Składniki
ciasto: drożdże rozkruszyć i wymieszać z mąką. Dodać letnią wodę, olej i sól. Wyrobić elastyczne ciasto, odstawić do wyrośnięcia. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia a następnie rozwałkować ciasto.
farsz: cebulę obrać i pokroić w piórka, przełożyć na sitko, posypać delikatnie solą, wymieszać i zostawić. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki smażyć na rozgrzanej patelni, kiełbasę pokroić w kostkę i dodać do pieczarek, wymieszać i chwilę razem smażyć, doprawić do smaku solą.
Ciasto na pizzę posmarować koncentratem pomidorowym, nałożyć farsz, posypać cebula, startym żółtym serem i tymiankiem. Piec w 180 stopniach ok 20-30 minut.