Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27493
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27493
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
W 3/4 szklanki letniej, nieprzegotowanej wody rozpuszczamy drożdże i 2 łyżeczki cukru. Do przesianej mąki dodajemy szczyptę soli i 3 łyżki oliwy z oliwek. Wszystko należy wymieszać.
Rozpuszczone drożdże wlewamy do mąki i stopniowo mieszamy. Tak przygotowane ciasto zostawiamy na ok. 30 minut aż wyrośnie.
Przygotowanie sosu na ciasto: Do filiżanki dajemy ok. pół słoiczka przecieru pomidorowego, a następnie wsypujemy 1,5 łyżeczki przyprawy (np. oregano lub gotowa przyprawa do pizzy). Sos można rozcieńczyć odrobiną wody i dodać szczyptę cukru.
Dodatki według uznania. Piekarnik rozgrzać do temp. ok. 200 st. C i piec 15 minut.