Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13296
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 514
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9888
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13296
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 514
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9888
Składniki
W 3/4 szklanki letniej, nieprzegotowanej wody rozpuszczamy drożdże i 2 łyżeczki cukru. Do przesianej mąki dodajemy szczyptę soli i 3 łyżki oliwy z oliwek. Wszystko należy wymieszać.
Rozpuszczone drożdże wlewamy do mąki i stopniowo mieszamy. Tak przygotowane ciasto zostawiamy na ok. 30 minut aż wyrośnie.
Przygotowanie sosu na ciasto: Do filiżanki dajemy ok. pół słoiczka przecieru pomidorowego, a następnie wsypujemy 1,5 łyżeczki przyprawy (np. oregano lub gotowa przyprawa do pizzy). Sos można rozcieńczyć odrobiną wody i dodać szczyptę cukru.
Dodatki według uznania. Piekarnik rozgrzać do temp. ok. 200 st. C i piec 15 minut.