Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 856
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2732
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3175
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 856
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2732
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3175
Składniki
Do wody daj drożdże i cukier. Wymieszaj, przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na od 5 do 15 minut Mąkę przesiej, dodaj sól i oliwkę. Wlej zaczyn do mąki i wyrób gładkie ciasto. Gdy będzie trzeba możesz podsypać lekko mąką. A kiedy będzie za ciężko się wyrabiać można dolać troszkę wody. Odstaw na chwilę w ciepłe miejsce aby wyrosło. Wyjmij z miski pognieć chwilę i rozwałkuj . Umieść na blaszce, przykryj dużą ścierką. Daj mu odpocząć i sobie przy okazji też :) Cebulkę pokrój w piórka, pieczarki w plasterki. Podsmaż z ulubionymi przyprawami. Umieść na cieście przed włożeniem do piekarnika. Piecz z termoobiegiem około 30 minut w 160-170 * Ser żółty wsyp na upieczone, gorące ciasto.