Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 728
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 402
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 131
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 79
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 76
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 728
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 402
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 131
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 79
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 76
Składniki
Do wody daj drożdże i cukier. Wymieszaj, przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na od 5 do 15 minut Mąkę przesiej, dodaj sól i oliwkę. Wlej zaczyn do mąki i wyrób gładkie ciasto. Gdy będzie trzeba możesz podsypać lekko mąką. A kiedy będzie za ciężko się wyrabiać można dolać troszkę wody. Odstaw na chwilę w ciepłe miejsce aby wyrosło. Wyjmij z miski pognieć chwilę i rozwałkuj . Umieść na blaszce, przykryj dużą ścierką. Daj mu odpocząć i sobie przy okazji też :) Cebulkę pokrój w piórka, pieczarki w plasterki. Podsmaż z ulubionymi przyprawami. Umieść na cieście przed włożeniem do piekarnika. Piecz z termoobiegiem około 30 minut w 160-170 * Ser żółty wsyp na upieczone, gorące ciasto.